En ole juurikaan blogiani päivitellyt sitten alkuvuoden. On ollut ja mennyt kaikenlaista, mutta niiden rustaamiseen ei ole aika oikein riittänyt. Hyvä jos nukkumaan on ehtinyt, mutta nukkuahan voi sitten myöhemminkin. Liian yliarvostettu harrastus?

Maalis-huhtikuun vaihteessa meni neitsyys. Ensimmäistä kertaa elämässä ja sukellusuran aikana etelän vesillä sukeltamassa. Kohteena Hurghada ja punaisen meren pohjoisosan hylyt. Voisiko sanoa, että mahtavaa, ainakin siellä merellä. Sukeltaminen oli mukavaa ja kun sitä vielä sai tehdä ihan omaan tahtiin. Sukellusopas kun antoi parin sukelluksen jälkeen vapauden sukeltaa sellaisia sukelluksia kun vaan halusimme. Maalla paikallinen kylttyyri ei ainakaan meikäläiseen iskenyt. Jos seuraava kerta tulee, pitänee siihen hieman asennoitua ettei mee hermo.

Loppukevät ja alkukesä meni sitten sukelluskursseilla kouluttaessa. Oman että naapuriseuran peruskurssilaiset saivat tiukkaa vääntöä. Kortti ansaitaan ja sillä tapaa. Kurssirypistysten jälkeen sai hieman hengähtää, jonka jälkee siirryimme pohjoisempiin vesiin. Bykeijan kylä ja toistatuhatta kilometriä ajamista, siis yhteen suuntaan. Rentoa leirielämää, tosin omakotitalomajoituksessa, ja rentoja sukelluksia. Kuningasrapuja tuli poimittua, va-skoottereillä pörrättyä :D , meduusaa pussattua (aiheuttaa muuten huulien turvotusta ja kirvelyä!) ja vielä oma syvyysennätyskin tehtyä. Voin muuten tuosta viimoisesta vielä sen verran kertoa, että tupla-18-pullojen kanssa korkealaitaisen kalastajaveneen kannelta ei veteen pääse kuin yhdellä tavalla, naamalleen. Pysyy maski päässä tiukasti loppureissun.

Mitäs vielä. No ainakin tiedän nyt miten peräkärryn laakeri vaihdetaan ja että lihapiirakka on aika oleellinen juttu. Niin ja että Kevo, Karhunpesä ja Hailuoto ovat näkemisen arvoisia paikkoja. Inarinjärvi taas tarvitsee paikallisopasta, jotta mukava sukelluspaikka löytyy. Noin summanmutikassa valittu rantakohde ei aina anna ihan kaikkea kuviteltua sukelluskohteena.

Nyt suunnistamme kohti kotoista Suomenlahtea ja itäisempiä hylkyjä. Vettä on luvattu taivaalta, joten katsotaan kuinka kostea reissu edessä oikein mahtaakaan odottaa. Kävin juuri kaupassa, jotta voi olla ettei pikku sade haittaa ollenkaan.