Kävelylenkki vesisateessa ja kuuma kylpy ekstravaahdolla piristi sen verran mieltä, että aloin pohtia mitäs sitä on viimevuonna oikein tullut tehtyä. Yritän poimia ainakin mieleenpainuvimmat puuhailut/tapahtumat ja jotenkin aikajärjestyksessä.

1. Muutimme kullan kanssa virallisesti yhteen. Eli olimme vain yhden asunnon loukussa jopa 4 kuukautta. Ja pidimme oikein mukavat pirskeetkin tämän johdosta. Tämä johti vuoden ei niin järkeviin tekoihin. Laskeuduin parvekkeelta. Joo, näin jälkeenpäin ajatellen vähän noloa.

2. Kävimme jääkiipeilyreissulla Norjassa Rjukanissa. Paikalla reilut 150 jääputousta, joten valinnanvaraa riitti. Reissulla sai myös kokea miehensä pelastamista jäisestä purosta, tai joesta, jalat eivät meinaan yltäneen pohjaan. Lisäksi tuli kiivettyä ensimmäinen useamman köyden pituuden reitti ja ensimmäinen liidauskin tuli tehtyä. Ja joku väitti etteivät lihakset voi tulla kipeämmiksi kolmannen kiipeilypäivän jälkeen.

3. Hyvä ystäväni meni naimisiin (samana päivänä Lordi voitti euroviisut).

4. Meikästä tuli arkipäiväleski kun mies sai töitä Lahdesta. Kestin sen yllättävän hyvin. Tästä lähtien siis kahden asunnon loukossa.

5. Keväällä aloiteltiin P3-kurssia, eli laitesukelluksen syventävä jatkokurssi, joo mäkin tykkään enempi noista vanhoista nimistä. Ja saatiin se päätökseenkin vielä samana vuonna.

6. Suoritin normomic trimix kurssin, josta en kyllä vieläkään ole saanut korttia [vink, vink], Eli ensimmäistä kertaa pääsi hönkäilemaan tiku-ja-taku-kaasua sekä sukeltamaan 56 metrin syvyyteen. Tätä varten tuli hommattua myös omat isommat tuplat, painavat noin saman verran kuin minä kaikkine härpäkkeineen. No pari kertaa niitä tuli kokeiltua ja Orbiitin tikkaat noustua. Urheaa!!

7. Päästiin valloittamaan Kebnekaisen huippu. Ja jaksoin kävellä paluumarssin eli noin 27 kilometriä. Samalla reissulla tipahdin vielä railoon ja liidasin kallioreitin huiputuspäivänä. Eli sain huimasti lisää oppia jäätiköllä kulkemisesta ja elämisestä. Mahtava reissu!

8. Rento viikon mittainen Orbiitreissu Suomenlahdella.

9. Viikonloppureissuja Orbiitille. Matalat reissu mun ja kaverin järkkäämänä eli noin virallisesti ekaa kertaa reissun järjestäjänä.

10. Pluran luolareissu peruuntui ikävien sattumusten seurauksena, joten päädyimme viettämään loman kotisoffalla. Moista ei sitten ole sattunutkaan piiiitkään aikaan. No saimme sentään seurata käsikranaatin nostoa Kaukajärvestä.

11. Syksy meni pääasiassa sukeltaessa ja yrittäessä valmistautua henkisesti saksaan muuttoon.

12. Viimoinen sukellusreissu oli ensilumileiri Taivassalon suunnalla. Ja nimen mukaisesti, lunta nähtiin.

13. Muutin saksaan. Siispä kolmen asunnon loukossa. Aikamoinen saavutus meikäläiseltä, sillä olen aina ollut aikamoinen potemaan koti-ikävää ja muutenkin pidän siitä että läheiset ovat mahdollisimman lähellä. No tämä on ollut kovin kasvattavaa. Hommasin myös sen netin, mikä oli hurja saavutus.

Kaikenlaista sitä onkin tullut tehtyä. Asioita putkahtelee mieleen sitä mukaa mitä kirjoittaa. Tässä nyt ehkä niitä suurimpia, ainakin omasta mielestäni. Että eikun suunnittelemaan tulevaa vuotta.