Olen tutustunu muutamiin opiskelijoihin täällä ja päässyt niin syvälle piireihin, että olen kutsulistalla erilaisille kaupunki-excuille. Viimeviikonloppuna kohteena oli Köln, se kahden tornin, tuoksun ja Reinin kaupunki.

Dom, 157 metriä ja 509 rappusta. Maailman korkein rakennus, kunnes ranskalaiset perkule menivät rakentamaan sen Eiffelinsä. Rappuset tuntuvat vieläkin pohkeissa. Ei kuulunut ihan viikon harjoitusohjelmaan, mutta en usko että olisin sitä ihan niin tiukasti noudattanutkaan. Muu kaupunki oli ihan viehättävä, mutta tuntui jotenkin jäävän tämän massiivisen kirkon varjoon. Paitsi, se roomalaishenkinen muovinen 5 metrinen alaston miespatsas Reinin rannalla. Kultaiset hapsut, päässä että muualla, olivat kyllä huvittava näky. Että ainakin vielä toistaiseksi olen samaa mieltä kanssamatkustajieni kanssa, käytyäni tosin vain Dresdenissä, Stuttgartissa että Kölnissä, Würzburg on todella nätti kaupunki.

Viikonlopun reissua masensi lauantain sade, kosteat vaatteet ja kengät. Sekä jossain vaiheessa itseäni alkoi tökkiä muiden äärimmäinen opiskelijapudjetin noudattaminen, mikä loi aika suuria vaikeuksia nähtävyyksien ja ravintolan valinnalle.

Paluumatkalla kävimme vielä vilkaisemassa ex-pääkaupunkia Bonnia. Nätti kaupunki sekin. Kurkkasimme jopa itse Beethovenin asunnon ovesta sisään. Peremmälle emme tohtineet mennä, pääsymaksu oli sentään 3 euroa.

Hulppeat junamatkat kestivät noin 6 tuntia, mutta sen kesti, kun osan matkasta sai ihastella Reinin rantamaisemia. Hulppeita kallioita muuten. Alkoi kiipeilytossua pahasti vipattamaan. Harmi, ettei likaisen junan ikkuna läpi saanut kunnon kuvia, olisi voinut suunnitella otteet jo valmiiksi.