Koska työntekoni on äärettömän ahkeraa tässä pomon lueskelun edistymistä odotellessa voisin tietysti valottaa hieman huimia lomatapahtumiakin.

Alkuloma meni pääasiassa kotona loikoillessa, totutellessa suomenkieliseen tekstitykseen television ruudussa ja toisen ihmisen olemassaoloon samassa asunnossa ja oman pesukoneen omistamisen ihanuuden pauloissa. Toisin sanoen siivosin, pyykkäsin, hipaisin kultaani vähän väliä ihan vain siksi, että se oli mahdollista, herkuttelin seurassa ja ihan vaan olin, tietysti pääasiassa kullan kainalossa. Mukavaa. Toisaalta taas meinasi hermo mennä kämppään ja sen pienuuteen ja kaiken roinan olemassa oloon. Helpottavaa oli käydä aina siinä välissä moikkaamassa ystäväpariskuntia ja kummipoikaa.

Pääsiäisen aluksi, kun kultakin oli saanut version 0.2 koulutuskalvoista eteenpäin, kävimme kampaajalla. Kesäkiharat esiin ja otsatukka lyhyeksi, tuntui kuin oikean loman alulta. Sitten päätimmekin juhlistaa pääsiäistä ja lomaa kunnon ravintolaillallisella ja ilta vähän kuin varkain karkasi pidemmän kaavan illan viettoon. Seuraavan aamun lähtö pohojanmaalle viivästyikin pikku krapulan ilmennyttyä herätessä. Mistäs se nyt oli ilmestynyt, raavin pystyssä olevaa tukkaani peilin edessä.

Pääsiäispäivät pohjanmaalla sujuivat leppoisasti. Ähkyä ei voinut välttää, kun joka hetki piti syödä kaiken maailman pääsiäisherkuja, mitä kullan äiti oli pöytään loihtinut. Piti ihan opetella kieltäytymään. Viimosena pääsiäispäivänä suuntasimme omien vanhempieni luokse. Rentoa sielläkin. Kävimme elokuvissa ja korjasimme auton pakoputkessa olleen reijän, tai siis vaihdoimme uuden pakoputken, ainakin osan siitä.

Takaisin tampereelle. Sitten pääsikin oikein lomatunnelmaan kun suuntasimme kiipeilemään. Tuntui mukavalta kun käsivarren lihakset tuntuivat vähän kipeytyvän touhusta. Kiipesimme kohtuu rankkoja reittejä yläköydellä. Kunnonkohottamismielessä siis. Ei harmittanut enää niin paljoa, että jääkiipeilykelit olivat vähän heikot. Pitää odotella jääkiipeilyä ensikesään.

Hurjimmat bileet olivatkin sitten viimoisen viikonlopun lauantaina. Kummipojan isoveli täytti 2-vuotta ja vanhemmat olivat järjestäneet oivat grillibileet. Juhlat teki erityisen rankaksi noin 15 henkinen lapsikatras iältään 1 kuukaudesta ekaluokkalaiseen. Että oli vipinää ja vilskettä. Ihmeen hyvin meikäläinenkin touhua kesti. Tosin oman kummipojan paapominen ja rapsuttelu oli erityisen mukavaa, joten mikäs siinä ollessa.

Niin ja huikea kouluttajakokemukseni on nyt lisääntynyt kahdella luennolla. Peruskurssilaiset saivat tutustua perusvälineisiin ja laitteisiin meikäläisen johdolla. Kohtuullisen positiivista palautetta tuli, mikä tuntui ihan mukavalta. Pitänee vielä kohentaa niitä uinti ja perusvälinetaitoja ihan omalla kohdalla...