Kuumassa suihkussa. Hengitin syvään ja olin silmät kiinni hetken ja yritin rentoutua. Pidätin hengitystäni hetken ihan fiilistelymielessä. Tuntui hyvältä. Olin syönyt viimeksi puolen päivän jälkeen ja nyt neljä tuntia siitä olin uimahallilla. Vissyä olin hörppinyt pitkin päivää, ja näin myös ravannut kohtuu usein vessassa.

Uimalasit päähän ja pulahdan altaaseen jalat edellä samalla kun pidän kiinni reunasta. Aikas viileää. Uin kohtuu rauhallisesti 50 metriä niin, että tulee lämmin. Sitten altaan reunaan roikkumaan. Yritän olla mahdollisimman rentona, mutta pidän pääni veden pinnan yläpuolella. Käteni ovat rentoina reunan päällä. Hengitän syvään ja alan pidättämään hengitystäni. Ensimmäinen pidätys, yksi minuutti. Ei tuntunut kovin pahalta. Hengitän taas minuutin verran. Lopussa pari syvempää henkäisyä ja sitten pidätystä puolitoista minuuttia. Edelleen tuntuu ihan hyvältä. Sitten hengittämistä rauhallisesti puolitoista minuuttia. Lopussa taas pari syvempää hengenvetoa ja pidätys, kaksi minuuttia. Tämä sujui ällistyttävän helposti. Sitten puolitoista minuuttia rauhallista hengitystä. Pari syvää hengenvetoa ja lopuksi keuhkot pullolleen ilmaa. Painun vedenalle ja ponkaisen seinästä. Yritän liukua vaakasuorassa mahdollisimman pitkään. Sitten käsiveto, liuku, potku, liuku, käsiveto, ja niin edelleen. Katse kohti pohjaa ja ihan yllättäen seinä tulee vastaan. Eihän minusta edes tuntunut vielä pahalta, ei ollenkaan. Tulen rauhassa ylös fiilistellen. Että oli mukava tunne.

Tämän siitä sitten saa, kun viitsii kysäistä pari vinkkiä vapaasukellusta vakavasti harrastavalta kaverilta. Iso kiitos hänelle.

Ainoa ongelma oli neuvojen toteuttaminen altaalla. Ympärillä kun oli muitakin immeisiä, normi kuntouimareita, jotka kovin kummissaan katselivat meikäläisen touhuja. Siksi en esimerkiksi uskaltanut tehdä lämmittelyjä kasvot vedessä, vaan pidin ne pinnalla, ja silmät olivat auki.  Tein välillä muutaman liikkeen merkiksi, että olen hengissä enkä oikeasti nuku. Lisäksi en halunnut tehdä pidempiä pidätyksiä, sillä tämä olis johtanut aivan mahdottomaan puuskutukseen, mikä taas olisi herättänyt vielä enemmän kummastuneita katseita. En kuitenkaan toivonut kenenkään, etenkään niiden karvaisten miesten, alkavan harjoittamaan pelastustaitojaan.

Tuo lämmittelyn kaksi minuuttia ihmetyttää minua edelleen. Sillä olen joskus kokeillut hengenpidätystä valvotusti altaalla ja ennätykseni oli 2 minuuttia ja 2 sekuntia virallisen valvojan mukaan. Ja nyt se onnistui noin helposti, enkä ollut edes täysin rento. Lisäksi sukellus, vaikka ei hiponutkaan ollenkaan täydellisyyttä ja vauhtikin hiipui välillä melkein kokonaan, onnistui hengenpidätys mielessä täydellisesti. Olisin voinut jatkaa vaikka vielä toiset 25 metriä. Päätöksessä tosin pitää pysyä ja sukeltaa ei saisi koskaan yksin, joten ajattelin että 25 metriä on vielä ihan ok.

Mutta siis tuntuu hyvältä. Nyt voi sitten keskittyä sen tekniikan treenaamiseen eli potkuihin ja käsivetoihin, joihin sain myös oivaa opintomateriaalia.