-visailuiohjelma tuli töllöstä. Tällä kertaa jätin kanavan ruutuun, kun huomasin kilpailijalla olevan 64 000 euroa plakkarissa. Ajattelin, että ihan kiva. Kyllä voisin ottaa itekin tollasen summan. Voisi vaikka hommata mitään miettimättä sen sukelluslampun, mikä tässä on seuraavana ostoslistalla.

Kävin tekemässä voileivän. Heppu oli vastannut oikein kolmanneksi viimeiseen kysymykseen ja hänellä oli edelleen soita-kaverille-mahdollisuus käyttämättä. Summa oli siis jotain 125 000 euron luokkaa. Ohjelman juontaja vaikutti ilmeillään jo hieman huolestuneelta. Ei kai hän vaan joudu työttömäski jos tämä kaveri voittaa ja vie kaikki rahat -ilmeet olivat ihan hauskoja.

Tiukan pohtimisen jälkeen katsotaan seuraava kysymys. Hepun ilmeistä ei oikein osaa tulkita mitään, kun vastausvaihtoehdot luetellaan. Hetken hiljaisuus ja heppu kertoo pokkana suoraan oikean vastauksen täydellisellä varmuudella ja heittää lopuksi leveän hymyn. Juontajan suu loksahtaa auki ja hän lyö avokämmenen suoraan otsaansa. Ei voi olla totta! Kaverilla on 500 000 euroa plakkarissa ja yleisö hurraa.

Taas keskustellaan erilaisista vaihtoehdoista rahan käytölle ja suunnitellaan mahdollista taktikointia viimeisen kysymyksen osalta. Hiljaisuus lisää jännitystä ennen kun viimeinen kysymys paljastetaan. Kysymys esitetään ja hiljaisuus jatkuu. Erilaisia ilmeitä, kilpailijalla, juontajalla ja yleisöllä. Sitten heppu myöntää, ettei tiedä vastausta. Juontaja huokaisee helpottuneena ja on ilkikurisen onnellinen kilpailijan vaikeasta tilanteesta. Neuvottelua. Kilpailija päättää soittaa kaverille. Yleisö hiljenee kuuntelemaan puhelua. Ensin ne perinteiset löpinät, terve vaan ja tarvittais apua. Miljoona euroa mainitaan auttajalle. Ajanotto alkaa ja kilpailija kertoo kysymyksen. Puhelimen toisesta päästä tulee suora vastaus. Ja selkeä varmistus. Loppupuhelu kiitellään avusta. Juontaja näyttää tyrmistyneeltä ja kilpailija huvittuneelta. Pikkupihtauksen jälkeen vastaus otetaan vastaan ja myönnetään oikeaksi. Hepusta tuli miljonääri. Ellei verottaja sitten vienyt suurta osaa potista.

Mutta en ole ennen tuijottanut saksalaista televisio-ohjelmaa näin intensiivisesti. Kuten Matlis mainitsi, mahtavaa viihdettä.