Ilokseni huomasin saaneeni meilin, jossa kutsuttiin juhlimaan opiskelijapoppoolla. Eipä siis tarvinnutkaan suorittaa eilistä suunnitelmaa ja sain viettää mukavan illan tutulla porukalla. Jätetään suunnitelma siis odottamaan seuraavaa vapaata viikonloppua.

Päätin kävellä paikalle. Puolessa välissä matkaa totesin matkan olevankin aikas pitkä. Varsinkin kun kenkävalinta osoittautui niin mukavaksi. Korkea korko ja kaikkea. No ainakin pidentää. Lisäksi koko reissun prääsäsi vettä, niin että housuni olivat aivan märät, vaikka yritin sateenvarjolla huitoa pisaroita pois lähettyviltä. Ja vielä kaiken kukkuraksi plus kymmenen asteen lämpötilassa villakangastakki, ainoa yhtään fiksummalta näyttävä, oli hieman turhan lämmin ja sai aikaan mukavan hiostavan nihkeän olotilan. No perillä onneksi sai heti käteen pahoja ajatuksia karkoittavaa ilolientä.

Paikalle saapui myös muuta opiskelijaväkeä ja juomaa oli tarjolla vähintäänkin riittävästi. Loppuillasta kuitenkin hyvin epämäräisen väristä salmiakkikossua appelsiinimehulla, joka näytti siis harmaan vihertävältä. Ainakin itse tuli hörpittyä ehkä hieman yläkanttiin. Noh, muu seurue ei näyttänyt asiasta häiriintyvän, kai, toivottavasti. Tietysti ehkä saatoin taas paasata vähän liikaa lempiaiheestani.

Iltaa jatkettiin paikallisessa tanssibaarissa, tai diskossa, miksi sitä nyt voisi kutsua. Siis musiikkia tärykalvojen täydeltä, poppoota niin ettei narikkaan takkiaan enää saanut mahdutettua ja armotonta bletystä. Hauskaa. Ja nyt sain sitä tanssivimmaanikin hieman purettua. On meinaan jalka vipattanut välillä hurjastikin, kun vaan sattuu kuulemaan sopivaa musiikkia. Itselläni laskuhumala kuitenkin alkoi vaivata, kun ei oikein enempää uponnutkaan, ja päätin poistua paikalta ennen valomerkkiä. Mikä oli kait loistava ratkaisu. Sillä jaksoin kävellä kämpälle asti, vaikka jokainen kadun mukulakivi vihlaisi ikävästi päkijän alla. Niin ja pääkivutkin jäi yllättäen potematta.

Nyt sitten lepuutetaan rakontäyteisiä jalkoja pöydällä, tuijotetaan ostamiani leffoja ja syödään jääkaapista löytyneitä krapulaeväitä.