Päätin osallistua taas tiistaiselle työkavereiden uintireissulle, tällä kertaa naapurissani olevaan uimahalliin. Lupasivat, että tällä kertaa vesi on normaalilämpöistä eli kylmää. Joten ajatellessani asiaa, olin vilunväristysten kourassa koko aamupäivän ja hipelöin aina läheltä löytyviä pattereita, että saisin sormeni hetkeksi kirjoituskykyisiksi.

Urheana kuitenkin lähdin töiden jälkeen kohti uimahallia. Taas tutunoloinen lämpöinen löhähdys tuli vastaan ulko-ovella. Tämä siis pitää paikkansa. Pukuhuoneet pidetään lämpiminä oli paikka mikä tahansa. Voisi sanoa että erittäin miellyttävää. Uimapukuun vaihto sujui samaan tyyliin kuin edelliselläkin kerralla ja suihkun jälkeen painelimme uima-altaille. Myös allastilan ilman lämpötila oli miellyttävän lämmin. Ei siis vilunväristyksiä uikkareissa, kuten Suomessa. Ja vesikin tutui oikein sopivalta. Näin sormituntumalla voisi sanoa, että veden lämpötila oli noin 25-26 astetta, eli pari astetta korkeampi kuin kotimaassa.

Treenausajatuksella painelin ensin 100 metriä ja sitten loput 300. Aikaa kului inan yli kymmenen minuuttia, joten ilman pikku pysähdyksiä olisin selviytyntyt testistä. Uiminen sujuu ihan kohtuu hyvin ja pitäähän sitä vielä treenata, että saisi tahtia kiristettyä. Mutta täytyy todeta, että käännökset vievät hurjasti sekunteja. Kokeilinkin reilu vuosi sitten uimakoulussa oppimaani käännöstä, mutta limakalvot huusivat hallelujaa, kun vesi tunkeutui nenäonteloon ollessani selälläni veden alla. Äh, ei niin miellyttävää.

Kilometrin uintimatkan jälkeen käpsytellen kaupan kautta kämpille. Että voi ihminen olla väsynyt. Tekeekö sitä vaan huomaamattaan vedessä kovemman treenin vai oliko se vielä edellisen viikonlopun univajetta. Jokatapauksessa otin puolen tunnin torkut yöunien kustannuksella.

Illalla kaivelin vielä treenaamiseen innostuneena nettiä ja sain eteeni erilaisia suunnitelmia juoksuharrastuksen aloittamiseksi ja jatkamiseksi. Ehkäpä sitä tosiaan pitäisi tehdä jonkinlainen suunnitelma juoksuharrastukseni ylläpitämiseksi ja kunnon edistämiseksi. Ainakin tämän hetkinen tilanteeni, eli juokse silloin tällöin lujaa ja pitkään saa aikaan vaan inhottavan olon ja kipeät lihakset. Voisihan noista ohjeista koota  jonkilaisen kompromissin ja itselleni sopivan ja _mielenkiintoisen_ ohjelman. Katsotaan.