Löisin vahingossa keskustelua tyynyistä (http://varovaan.blogspot.com/). Tämä sitten sattuikin olemaan yksi hyvin tarkkaan pohtimani aihe täällä saksassa, joten taidan kirjoittaa omat kommenttini asian suhteen. Paikalliset kun tuntuvat käyttävän sellaisia ihan järkyttävän kokoisia tyynyjä. Ne ovat kokoluokkaa vajaan metrin kanttiinsa ja sisältävät untuvaa, ja höyheniä.

Kun ensimmäisen kerran näin ne valtavat höyhenkasat, olin hyvin tyytyväinen, että oli jättänyt kaikki pussilakanat ja tyynyliinat kotiin. Sillä ne eivät olisi millään mahtuneet näiden tyynyjen päälle ilman suunnatonta väkivaltaa. Ja saahan niitä kaupasta. Tyynyt näyttivät myös erittäin pehmoisilta, mukavilta ja aivan valtavilta, että kun niihin päänsä upottaa niin uni on varmasti taattu, ajattelin. Mutta toisin kävi. Ensimmäisen yön jälkeen sai turvautua niskasäryn takia buranaan, että selvisi seuraavasta työpäivästä.

Ensinnäkin tyyny toimii kuin puolillaan vettä täynnä oleva ilmapallo, kuten poikaystäväni asian kuvaili. Aina kun päänsä asettaa valtavan tyynyn toiseen reunaan, sisusta karkaa tyynyn toiseen päähän. Siis käytännössä nukut kankaanpalan päällä. Toiseksi niin kutsutusta untuvatyynystä pilkistää kankaan läpi höyhenien kovat päät (joku voi kertoa virallisen nimenkin), jotka tökkivät poskea mukavasti läpi yön.

Koska olen kuitenkin päättänyt selvitä kyseisillä tyynyillä nämä 6 kuukautta, olen keksinyt muutamia kikkoja tyynyjen toimivuuden parantamiseksi. Tyyny kannattaa kääriä kaksin kerroin. Tällöin tyynyn paksuus on kohtuulinen. Aamulla tosin löytää itsensä taas kankaanpalan päältä, mutta on ainakin saanut unen päästä kiinni. Ja kun vielä asettelee tyynyn päälle t-paidan, niin eivät tökkivät höyhenetkään haitaa  niin pahasti.

Että omassa sängyssä ja niiden vanhojen nuhjuisten tyynyjen kanssa nukkuminen on luksusta!