Jos olet ulkomailla ja haluat törmätä suomalaisiin, minne kannattaa mennä? -Junan ravintolavaunuun.

Tulin Frankfurtin kentälle sunnuntai-iltana ja ehdein kuin ehdeinkin aikaisempaan junaan. Saksalaisiin voi aina luottaa, sillä juna oli 20 minuuttia myöhässä. Tosin tämä aiheutti pieniä juoksuspurtteja raiteelta toiselle, sillä myöhässä ollut juna siirrettiinkin s-bahn raiteille. Mutta päätin sitten hypätä suoraan junan ravintolavaunuun istumaan, kun lippuni ei enää paikkavarausta antanut. Ja mikäs siinä olusta siemaillessa ja kirjaa lukiessa.

Kunnes, paikalle pölähti kaksi nuorta miestä. Puhuivat suomea. Kirjaan ei pystynyt keskittymään, joten ensin hieman salakuuntelin poikien keskustelun aiheita. Kunnes en enää pystynyt olemaan hiljaa ja kyselin poikien määränpäätä. Erlangeniin olivat menossa. Hetken kuluttua junaan tupsahti kolme vanhempaa herrasmiestä, jotka myöskin mongersivat jotenkin tuntun omaisesti toisillee. Siis kohta koko vaunu on täynnä pelkkiä suomalaisia. Kaikki hörähtelivät huvittuinena. Mistäs muualta niitä suomalaisia voisikaan pongata.

Saksaan oli  ihan mukava palata. Kelit olivat Frankfurtissa viileät 27 astetta ja Würressakin vielä illan pimetetssä reilu 20 astetta. Ihan kuin jossain etelässä lomalla. Aamulla sai vähentää vaatekerroksia töihin kävellessä ja työhuoneen ikkunan saa pitää auki ja kuunnella lintujen viserrystä vähän isommalla volyymilla. Pomoon törmäsin käytävällä. Lupasi ehtiä tänään lukemaan työni, että ei tainnut nuo pari viikkoa riittävän, kiirusta pitää. Lisäksi kyseli, että olenko nyt sitten lähdössä vaiko? Nyökytin vakuuttavasti. Kyllä tämä tyttö lähtee takaisin suomeen parin viikon päästä. Mutta nyt pitää ottaa kesästä ilo irti ja viettää hauska viikonloppu kahden ystäväni kanssa. Kyllä sitä ehtii niitä kalkkitahroja hangata lavuaarinpohjasta sitten loppuajastakin.